AKTUELNO

Glavni urednik "Srpskog telegrafa" Milan Lađević, govoreći o vojnoj akciji 'Oluja', kao i preostalim Srbima na teritoriji Hrvatske ocenio je da treba pomoći našem narodu, jer treba tamo, u teškim uslovima, da se očuvaju.

Kako podseća, u akciji "Oluja" je 250.000 Srba proterano, oko 2.000 ubijeno i mnogo je njih nestalo i naglasio da su Hrvati napravili zločine koje moderna Evropa ne pamti.

-Ja bih više gledao šta će biti u budućnosti, jer imamo to zatečeno stanje, tu se neće ništa promeniti, nit' će oni odustati od svog ustaškog folklora, niti ćemo mi prestati da plačemo nad našim žrtvama, najvažnije je kako mi da pomognemo ljudima - ocenio je Lađević za Pink.

Foto: TvPink Printscreen

Kako je dodao, treba pomoći Srbima koji su preostali tamo, da probaju da se očuvaju, jer im je bezbednost i dalje ugrožena, da dođu do posla, jer ne mogu da ga nađu.

Predsednik Saveza Srba iz regiona, Miodrag Linta ocenjuje da se Hrvatska nije suočila sa svojom genocidnom i zločinačkom prošlošću za razliku od Nemačke u kojoj je izvršen proces denacifikacije nakon Drugog svetskog rata.

Foto: TvPink Printscreen

- Komunistička vlast je vodila politiku lažnog zaborava i pomirenja i Hrvatska nije odbacila ustaštvo nakom 1945 godine. Imali smo jedna prividan mir i ustaški pokret dolazi na vlast 90-tih godina na čelu sa Tuđmanom, a strateški cilj je da se nastavi sa onim što je započeo Ante Pavelić, a to je da se stvori etnički čista hrvatska država bez ili sa što manje Srba - ocenjuje Linta.

- Zato je važno pisati da 'Oluja' jeste najveće etničko čišćenje u Evropi posle Drugog svetskog rata, ali i završni čin etničkog čišćenja srpskog naroda sa teritorije današnje Hrvatske - zaključio je Linta.

#Milan Lađević

#Miodrag Linta

#Oluja

'